Executivul Consiliului Județean Maramureș și cel al Consiliului Județean Satu Mare au semnat, astăzi, contractul de prestări servicii privind studiul de fezabilitate pentru drumul expres Petea – Satu Mare – Baia Mare.

Valoarea contractului de prestări servicii este de 5,034 milioane de lei fără TVA, iar durata de execuție este de 24 luni, din care elaborarea studiului de fezabilitate – 6 luni, adaptarea documentației la cerințele finanțatorului 12 luni și consultarea beneficiarului la atribuirea contractului pentru proiectare și execuție lucrări – 6 luni. Odată ce studiul de fezabilitate va fi finalizat, procedura de proiectare cu execuție a proiectului va fi demarată, iar termenul estimat de finalizare a acestui obiectiv de investiții este august 2026.

Finanțarea elaborării studiului de fezabilitate se va asigura din bugetele locale ale autorităților publice partenere. Pentru realizarea acestui obiectiv major de investiții, cele două administrații județene au făcut pași importanți încă de anul trecut, când a fost aprobat protocolul de colaborare pentru realizarea proiectului ”Drum expres Petea – Satu Mare – Baia Mare, sector Satu Mare – Baia Mare” între Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere, județul Maramureș și județul Satu Mare.

Sectorul de drum expres Baia Mare – Satu Mare odată realizat va asigura conectivitatea rutieră în partea de nord-vest a României, un proiect absolut necesar pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din această zonă a țării și pentru crearea de noi legături externe.

Drumul expres Baia Mare – Satu Mare va avea o lungime de 55,56 kilometri, iar valoarea totală estimată a investiției este de 308,3 milioane de euro. Finanțarea investiției va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean

CITEȘTE ȘI: Lucrări de întreținere pe drumurile județene | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.