Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor și a zonelor de risc epidemiologic pentru care este necesară carantina la intrarea în România.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat prin Hotărârea nr. 9 din 11 februarie 2021 lista țărilor și a zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

La intrarea în România, pentru persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat prevăzute în listă și ”prezintă un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile”, se menționează în hotărâre.

Rezultatul negativ al testului RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 este prezentat sub forma unui document (în limba oficială a statului respectiv și în limba engleză), în format letric sau electronic, eliberat de laboratoare autorizate, și va conține inclusiv datele de identificare ale persoanelor pentru care a fost efectuat testul.

Pentru persoanele sosite din țările/zonele din zona galbenă și ”care nu prezintă la intrarea în țară un document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile”, se specifică în Hotărârea nr. 9 din 11 februarie 2021.

De asemenea, în hotărâre este menționat că ”persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au obligația prezentării la intrarea în țară a certificatului unui test RT-PCR negativ, pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcării (pentru cei carecălătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) și intră în carantină la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile”.

❗ Sunt prevăzute anumite excepții atât de la măsura carantinei, cât și de la obligativitatea prezentării testului RT-PCR. Le găsiți aici, în textul integral al Hotărârii nr. 9 din 11 februarie 2021.

Sursă informații și foto documente: stirioficiale.ro. Imagine de Stela Di de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.