Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor și a zonelor de risc epidemiologic pentru care este necesară carantina la intrarea în România. În plus, pentru cei care vin în România din aceste țări, este obligatorie prezentarea certificatului unui test negativ RT-PCR.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat prin Hotărârea nr. 6 din 4 februarie 2021 lista țărilor și a zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

De asemenea, în Hotărârea nr. 6 din 4 februarie 2021 se arată că la intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute în listă ”au obligația prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară”.

Hotărârea nr. 6 din 4 februarie 2021 este disponibilă aici. Aceasta a fost completată prin Hotărârea nr. 7 din 4 februarie 2021, pe care o puteți citi aici.

Sursă informații și foto documente: stirifociale.ro. Imagine de Jan Vašek de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.