Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor și a zonelor de risc epidemiologic pentru care este necesară carantina la intrarea în România.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat prin Hotărârea nr. 4 din 18 ianuarie lista țărilor și a zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Conform articolului 2 din Hotărârea nr. 4 / 18 ianuarie 2021, ”sunt exceptate de la măsura carantinei aplicabilă persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doză până la data contactului direct sau până la data intrării în România. Dovada efectuării vaccinului, inclusiv data administrării celei de a 2-a doză, se va realiza prin intermediul documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara țării.”

Textul integral al Hotărârii nr. 4 din 18 ianuarie 2021 este disponibil aici.

Lista intră în vigoare la miezul nopții.

Sursă informații: știrioficiale.ro. Imagine de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.