Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor și a zonelor de risc epidemiologic pentru care este necesară carantina la intrarea în România. 

Prin Hotărârea nr. 17 din 14 martie 2021, a fost actualizată lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, ”având în vedere propunerile Institutului Național de Sănătate Publică referitoare la țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, luând în considerare persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, atât prin circulația virusului pe teritoriul național cât și prin importarea acestuia odată cu revenirea în țară a persoanelor posibil infectate aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ-teritoriale și a sistemului sanitar”.

Pe listă figurează 51 de state sau teritorii.

Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa la prezenta hotărâre. Detaliile legate de condițiile de intrare în țară le găsiți aici.

Sursă informații și foto documente: Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Imagine de Stela Di de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.