Începând din această lună, Certificatul de atestare privind obligațiile la Fondul pentru Mediu va fi eliberat electronic, anunță Administrația Fondului pentru Mediu.

Certificatul în format electronic se solicită prin intermediul serviciului „Depunere declarații on-line”, pus la dispoziție pe site-ul instituției, și se va emite în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data depunerii cererii de eliberare, fiind valabil 30 de zile de la data emiterii.

”Certificatul de atestare privind obligațiile la Fondul pentru mediu eliberat online va putea fi consultat pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) timp de 60 de zile de la data emiterii, de către instituțiile abilitate, în baza unui cont de acces deschis la cerere”, informează AFM.

Documentul astfel emis este valabil fără semnătura persoanelor împuternicite ale Administrației Fondului pentru Mediu și fără ștampila instituției, potrivit legii.

”Reamintim că, în conformitate cu prevederile Art. 4, alin. (5) din Legea nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, valabilitatea certificatelor privind obligațiile la Fondul pentru mediu eliberate de Administrația Fondului pentru Mediu potrivit Ordinului nr. 594 din 9 iunie 2006 pentru aprobarea Certificatului de atestare privind obligațiile la Fondul pentru Mediu, cu modificările și completările ulterioare, se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări”, precizează aceeași sursă.

Sursă informații: Administrația Fondului pentru Mediu. Sursă foto: Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.