Cereri de peste 3 miliarde de lei în prima zi a Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației derulează, începând cu 2023, Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat. Din 3 ianuarie, solicitanții pot încărca cererea de finanțare. Însoțită de raportul sintetic al evaluării seismice și de raportul de audit energetic, în cazul în care aceștia solicită finanțare integrată.

”Pentru anul 2023, Programul are un buget alocat de 200 de milioane de lei din credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanțarea este de 100%”, a informat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

În cadrul programului – care este unul multianual – vor fi incluse atât clădirile de locuințe multietajate, cât și clădirile publice, încadrate în clasa de risc seismic RsI sau RsII. Cererile de finanțare pot fi depuse de autoritățile publice locale și centrale. Este aplicat criteriul ”primul venit – primul servit”.

”În mai puțin de 24 de ore de la deschiderea sesiunii de depunere a cererilor de finanțare pentru Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic, Ministerul Dezvoltării a primit, în platforma digitală investitii.mdlpa.ro, 187 de cereri, în valoare de 3.660.683.734,57 lei”, informează sursa citată.

Termenul limită de depunere a cererilor de finanțare este 20 februarie. Urmând ca, în 30 de zile, să se verifice administrativ și să se centralizeze solicitările transmise, în ordinea cronologică de înregistrare.

Mai multe informații, aici.

Sursă informații și foto: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

CITEȘTE ȘI:
Cazierul judiciar va putea fi eliberat și în format electronic, legea a fost promulgată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.