În ședința de joi a Consiliului Județean a fost aprobat și proiectul privind repartizarea sumelor din fondul la dispoziţia Consiliului Judeţean pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, a celor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare.

  • S-a decis alocarea sumei de 1,809 milioane de lei către administrațiile locale din județ, atât pentru secțiunea de funcționare, cât și pentru cea de dezvoltare. În ceea ce privește secțiunea de funcționare, se vor aloca 609.000 de lei către unitățile administrativ-teritoriale care au transmis Consiliului Județean necesarul de cheltuieli pentru desfășuarea procesului educațional în săptămânile următoare în condiții de siguranță. Este vorba despre cheltuielile cu materialele de protecție destinate personalului din unitățile de învățământ și elevilor din anii terminali, care urmează să susțină testări naționale sau bacalaureatul.
  • Există un proiect al Guvernului care prevede că instituțiile de învățământ vor avea la dispoziție măști pentru asigurarea protecției personalului și a elevilor, însă pentru restul de materiale este necesar sprijinul financiar al administrației județene.
  • Restul de 1,2 milioane de lei vor merge către patru administrații locale, banii fiind încadrați la secțiunea de dezvoltare. De câte 300.000 dei lei vor beneficia cele trei unități administrativ-teritoriale din județ implicate în deschiderea unor substații de ambulanță, respectiv Ariniș, Poienile de sub Munte (care deja a primit aprobare) și Ulmeni (care are o cerere în curs de aprobare).
  • S-a mai decis, de asemenea, alocarea a 300.000 de lei către comuna Cicârlău, în vederea susținerii proiectelor primăriei, în speță a cheltuielilor pentru realizarea drumului de acces și a rețelelor edilitare până la noua fabrică de producție Taparo, un operator economic care are un aport important în combaterea pandemiei.

Sursa: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.