Consiliul Județean Maramureș a organizat ieri, în colaborare cu Aeroportul Internațional Maramureș și compania Concelex, evenimentul simbolic ”Capsula timpului”.

Eveniment în cadrul căruia a fost plasată în fundația noului terminal de pasageri o capsulă a timpului, care conține două ziare locale, un ziar național, planul de construcție al noului terminal de pasageri și lista cu personalul din cadrul aeroportului.  Plus o scrisoare pentru ”urmașii Maramureșului”.

Noul terminal va asigura deservirea unui volum de 450 pasageri/oră și va avea o suprafață totală desfășurată de 12.209 mp. Printre dotări se află și un sistem integrat de control de securitate al bagajelor de cală pe fluxul de plecări care cuprinde 10 ghișee check-in și benzi transportoare, două carusele plate cu plăci suprapuse pentru zona ”Sosiri”, patru porţi de control acces manual, două chioşcuri automate de prelucrare a pasagerilor cu uz comun pentru toate companiile aeriene, două ghișee check-in pentru self drop-off. Proiectul este în valoare de 134 milioane de lei, iar până la finalul anului 2023 construcția va fi montată, urmând ca la jumătatea anului 2024 noul terminal de pasageri să fie funcțional.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean

CITEȘTE ȘI: Aproape 70 de milioane de lei pentru reabilitarea DJ 108E Mireșu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.