Investiția făcută la Borșa în pârtia olimpică de schi și în telegondolă este prezentată pe larg în una dintre cele mai importante reviste de specialitate din lume, ISR. Publicație care a fost distribuită la cel mai mare târg internațional dedicat transportului pe cablu și dotărilor pentru pârtiile de schi găzduit de Innsbruck (Austria), zilele trecute. Târg la care au participat și oficialități din Borșa.

”Avem în vedere investiții pentru pârtia olimpică de la Borșa: achiziționarea unui sonar pentru pârtie, dispozitiv care arată în timp real grosimea stratului de zăpadă pe pârtie și este conectat la rețeaua de tunuri de zăpadă. Economisim astfel energie electrică pentru că producem zăpadă doar acolo unde este necesară. Un alt obiectiv este achiziția sistemului de bilete electronice prin bluetooth, eliminând tichetele pe suport de hârtie.

Am căutat și furnizori pentru echipamentele de depozit de ski și centrul de închiriere schi și pentru amenajarea unui parc de aventură pentru sezonul de vară și o tiroliană.

Cu partenerii de la Doopelmayr vom monta pe gondolele de la Borșa sistemul de transport biciclete și carturi, iar de la Techoalpin, Italia, intenționăm să achiziționăm sistemul de snowfactory, instalație de producere a zăpezii și vara, astfel, pentru prima dată în România, se va putea schia 365 de zile pe an, pe zăpadă. Cu partenerii de SunKids proiectăm și construim un parc de distracții cu bandă de transport, pârtii albastre pentru începători și zone de joacă pentru copii. Nu în ultimul rând, am luat notițe amănunțite de la cei care au construit și întrețin trambulina de sărituri cu schiurile din Innsbruck”, scrie primarul din Borșa, Ion Sorin Timiș, pe pagina sa de Facebook.

Intențiile sună bine, nimic de zis. Cât despre ce se va face din cele anunțate rămâne de văzut.  De obicei se zice că socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg. Poate că în acest caz se va potrivi? Rămâne, cum scriam mai sus, de văzut.

Sursă informații și foto: Facebook / Ion Sorin Timiș

CITEȘTE ȘI: Schi alpin | Borșa, favorită la organizarea Cupei Balcanice în 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.