Consilierii județeni au aprobat încheierea unui acord de parteneriat între Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest) şi județul Maramureş, în vederea finanţării nerambursabile şi asigurării cofinanţării documentaţiilor tehnice aferente proiectelor de infrastructură rutieră de interes judeţean, prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) 2014-2020.

În urma selecției fișelor de proiecte destinate pregătirii de proiecte de infrastructură din cadrul  POAT, a fost selectată spre finanțare documentația tehnică aferentă investiției Mara – Nord, în valoare de 3,338 milioane de lei. Consiliul Județean va participa la cheltuielile cuprinzând valoarea totală estimată a documentaţiei tehnice, cu suma de 1,888 milioane de lei (inclusiv TVA), valoarea finanțată prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică fiind de aproximativ 1,5 milioane de lei.

Recent, autoritatea deliberativă a Consiliului Județean a aprobat traseele de drumuri județene pe care le propune pentru a fi reabilitate în exercițiul financiar 2021-2027 al Uniunii Europene. Pentru a putea fi obținută finanțarea europeană pentru traseul Mara – Nord, care însumează 117 kilometri de drumuri județene, este necesară realizarea acestor documentații tehnice.

Sursa: Consiliul Județean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.