Pentru 65 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea autorităților locale Guvernul a alocat aproape 270 milioane de lei. Printre beneficiari, și Teatrul Municipal Baia Mare.

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea sumei de aproape 270 milioane de lei pentru 65 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea autorităților locale. ”Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul instituțiilor culturale de spectacole care nu primesc finanțare din Bugetul național. Astfel, aceste instituții pot acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcționării și pot derula investiții”, a declarat Cseke Attila – ministrul Dezvoltării.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat până la data de 31 iulie 2022 pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante, respectiv teatre, opere şi filarmonici. Pe lista beneficiarilor figurează din județul Maramureș Teatrul Municipal Baia Mare cu peste 4,2 milioane lei alocați.

Fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către MDLPA, până la termenul legal, de către unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole.

Lista beneficiarilor și sumele alocate, aici.

Sursă informații: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Foto (c) eZiarultău.

CITEȘTE ȘI:
La Teatrul Municipal Baia Mare, stagiunea 2022/2023 începe în… bucătărie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.