Începând din 1 aprilie sunt propuse noi tarife pentru transportul public local de persoane pe raza municipiului Baia Mare. În acest sens, Primăria Baia Mare a anunțat ieri, 28 februarie, deschiderea procedurii de transparență decizională a procesului de elaborare a proiectului de hotărâre ”Privind modificarea Anexei nr. 7 la HCL 467/2019 privind mandatarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară «Zona Metropolitană Baia Mare» în vederea încheierii în numele și pe seama Municipiului Baia Mare a Contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, cu modificările și completările ulterioare”.

Noile prețuri propuse pentru biletele și abonamentele URBIS sunt: 3 lei / bilet cu valabilitate 60 minute; 10 lei / bilet cu valabilitate o zi; 50 lei / bilet suprataxă; 90 lei / abonament unic pentru tot Municipiul Baia Mare cu valabilitate o lună, 260 lei / abonament unic pentru tot Municipiul Baia Mare cu valabilitate 3 luni, 480 lei / abonament unic pentru tot Municipiul Baia Mare cu valabilitate 6 luni și 750 lei / abonament unic pentru tot Municipiul Baia Mare cu valabilitate 12 luni.

Amenda propusă este de la 100 lei la 500 lei pentru persoanele fizice care călătoresc cu mijloacele de transport public de persoane fără titlu de călătorie valabil sau refuză să prezinte organelor de control titlul respectiv de călătorie precum și pentru persoanele care au un comportament necivilizat sau care aduc prejudicii mijloacelor de transport.

Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus consultării publice pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice de la data apariției anunțului.

Detalii, aici.

Sursă informații: Primăria Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Guvernul a declarat Zona turistică Baia Mare drept stațiune turistică de interes național

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.