S-a dat ieri în folosință culoarul de îmbarcare/debarcare a elevilor în fața Colegiului de Arte din Baia Mare. Este al doilea astfel de sistem din oraș, după cel de la Școala ”Nicolae Iorga”. ”Scopul este acela de a crește gradul de siguranță a copiilor și în același timp ca traficul rutier să nu mai fie blocat când părinții își iau sau aduc copiii la școală”, menționează viceprimarul Pap Zsolt István.

În acest culoar părinții pot opri pentru scurt timp mașina (aproximativ 30 secunde) să își lase sau să își ia copilul de la școală. ”Facem apel la înțelegere din partea părinților, pentru a folosi aceste culoare strict în sensul în care au fost concepute, doar pentru debarcarea / îmbarcarea pasagerilor, astfel acest spațiu putând fi utilizat de un număr cât mai mare de părinți, contribuind totodată și la fluidizarea traficului rutier”, spune viceprimarul.

Oprirea pe culoar este interzisă. ”Pentru oprire s-a creat un loc separat în parcarea de vis-a-vis unde am creat un spațiu de așteptare. În plus am schimbat sensul de intrare în parcare, astfel acesta poate fi accesat dinspre biserică, așa cum de altfel este și sensul de mers pe acel tronson a străzii Petőfi Sándor”, precizează sursa citată.

De-a lungul străzii, către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, au fost marcate locuri de parcare.

Sursă: Facebook / Pap Zsolt István

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.