A fost adoptată Hotărârea nr. 524/2022 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2023 în ședința Consiliului Local Baia Mare din 22 decembrie.

”Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru afișaj în scop de reclamă și publicitate, taxa pe clădiri / teren în cazul contractelor de concesiune, închiriere ori folosință care se referă la perioade mai mari de un an, se plătesc în două rate egale, până la datele de 31 martie 2023 și 30 septembrie 2023, inclusiv”, se arată în Hotărârea nr. 524/2022 a Consiliului Local Baia Mare privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2023.

Potrivit aceleiași hotărâri, ”taxa pe clădiri și taxa pe teren în cazul contractelor de concesiune, închiriere ori folosință care se referă la perioade mai mici de un an se plătesc lunar, până la data de 25 a lunii următoare fiecărei luni din perioada de valabilitate a contractului prin care se transmite dreptul de concesiune, închiriere, administrare ori folosință”.

Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru afișaj în scop de reclamă și publicitate, taxa pe clădiri / teren în cazul contractelor de concesiune, închiriere ori folosință care se referă la perioade mai mari de un an în cuantum de până la 50 lei inclusiv, se plătesc integral până la primul termen de plată, respectiv 31 martie 2023.

”Pentru plata cu anticipaţie, până la 31 martie 2023, a impozitului pe clădiri, teren, asupra mijloacelor de transport și a taxei pe clădiri/teren în cazul contractelor de concesiune, închiriere ori folosință care se referă la perioade mai mari de un an, datorate pentru întregul an, se acordă o bonificaţie de 10 % pentru persoanele fizice şi o bonificație de 10% pentru persoanele juridice”, se menționează în Hotărârea nr. 524/2022.

Pentru neachitarea la termenele de scadenţă de către contribuabili a obligaţiilor de plată datorate bugetului local al Municipiului Baia Mare, se aplică majorări de întârziere conform prevederilor legale referitoare la creanțele bugetare locale.

Hotărârea nr. 524/2022, aici.

Sursă informații: Municipiul Baia Mare. Foto (c) eZiarultău.

CITEȘTE ȘI:
Noi finanțări prin PNRR pentru Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.