O autospecială nouă, proiectată pentru intervenția la incendii de pădure, a intrat de ieri în dotarea pompierilor militari maramureșeni. Stingerea incendiilor în fondul forestier necesită acțiuni în teren dificil, cu un număr mare de oameni și mijloace.

Utilajul are tracțiune integrală, poate să transporte 3.000 de litri de apă și este echipat cu un tun de refulare, ce permite stingerea incendiilor de la o distanță de siguranță, fără a expune personalul sau tehnica de intervenție la pericole. Un mare avantaj al autospecialei este posibilitatea de a fi alimentată cu apă direct din râuri și lacuri situate în apropierea zonelor în care se desfășoară intervențiile.

Autopompa a fost alocată Gărzii nr. 2 de Intervenție Borșa, din cadrul Secției de Pompieri Vișeu de Sus, deoarece incendiile de pădure se produc cu frecvență ridicată în zonă. Printre cele mai importante intervenții de acest tip de anul trecut au fost cele la incendiile de fond forestier din luna aprilie din Vișeu de Sus, Bistra și Borșa, care au afectat suprafețe împădurite în suprafață de peste 40 de hectare.

Autospeciala este una dintre cele 30 de autopompe cisternă pentru incendii de pădure care vor intra în dotarea pompierilor militari din întreaga țară prin proiectul “Viziune 2020”, finanțat cu fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Sursa: ISU Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.