Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a finalizat etapa a doua a implementării portalului de autorizări, un instrument online care facilitează procesul de autorizare pe piaţa financiară non-bancară. Astfel, persoanele şi entităţile care vor să depună un dosar în vederea autorizării nu mai sunt nevoite să se deplaseze la sediul Autorităţii.

Noua funcţionalitate a platformei electronice permite colectarea, prelucrarea şi analiza facilă a cererilor de autorizare, respectiv a operaţiunilor asimilate procesului de autorizare. Prin implementarea acestui proiect, care face parte din strategia de digitalizare a ASF, au fost urmărite simplificarea şi eficientizarea tuturor activităţilor de autorizare.

Portalul de autorizări, care poate fi accesat la aici, funcționează, începând din 28 octombrie, ca un canal alternativ la depunerea dosarelor de autorizare.

ASF este autoritatea naţională – înfiinţată prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013 – pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital.

Sursă informații și foto: ASF

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.