Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând de luni, 8 august, eliberează adeverinţe pentru beneficiarii ajutoarelor naţionale tranzitorii şi/sau sprijinului cuplat în sectorul zootehnic, care doresc să acceseze credite bancare.

În acest sens, pentru a veni în sprijinul fermierilor, APIA a încheiat convenţii cu instituţiile bancare şi nebancare şi cu fondurile de garantare din domeniul agricol privind finanţarea capitalului de lucru.

Astfel, potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă care atestă depunerea de către beneficiar, în campania 2022, a cererii unice de plată pentru schemele de ajutoare naţionale tranzitorii şi/sau sprijin cuplat în sectorul zootehnic, precum şi numărul de animale confirmate în urma efectuării unui prim control administrativ.

Totodată, prin adeverinţa eliberată de APIA se confirmă că fermierul, la data emiterii adeverinţei, nu face obiectul excluderilor de la plată pentru schemele din sectorul zootehnic şi că acesta îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Sursă informații: APIA. Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: Amplasamentul s-a predat, rămân de făcut lucrările

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.