Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început, ieri, eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 14 – Bunăstarea animalelor, care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente de la instituțiile bancare și nebancare ce au încheiat convenții cu APIA pentru anul de angajament 2022.

Astfel, potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată aferentă anului 2022, pentru Măsura 14, pachetul a) porcine sau pachetul b) păsări.

Prin adeverință se confirmă valoarea de 85% din suma solicitată în cererea de plată. Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverința cuvenită beneficiarului pentru plățile privind bunăstarea animalelor.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici și Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează maxim 80% din valoarea fiecărui credit acordat de bănci fermierilor.

În ce privește comisioanele practicate de instituțiile finanțatoare, APIA le atrage atenția fermierilor care doresc să acceseze credite să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii.

Mai multe detalii găsiți aici.

Sursă informații: APIA. Sursa foto: pixabay.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.