Necesarul financiar pentru finalizarea lucrărilor de stabilizare a terenului pentru Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) din Maramureș a suferit modificări, situația actuală din teren determinând o majorare cu suma de 5,399 milioane de lei a contractului de lucrări de punere în siguranță a investițiilor realizate – arată reprezentanții Consiliului Județean.

Astfel, valoarea totală a obiectivului de investiții va ajunge la suma de 98,58 milioane de lei. Pentru a acoperi majorarea contractului, a fost aprobată utilizarea sumei de două milioane de lei din excedentul anual al bugetului județului, rezultat la încheierea exercițiului bugetar pe anul 2019, precum și relocarea a 3,4 milioane de lei prin diminuarea fondurilor pentru alte obiective de investiții ale Consiliului Județean, și anume cele care vizau reabilitarea turnului Palatului Administrativ și continuarea lucrărilor de reabilitare a Casei „Petőfi Sándor”.

Proiectul de hotărâre pentru modificarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului „Construirea depozitului ecologic de la Sârbi”, investiție care se realizează în cadrul proiectelor „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Maramureș” și „Fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Maramureș”, a fost aprobat în ședința de săptămâna trecută a Consiliului Județean.

Lucrările de stabilizare a terenului depozitului ecologic de la Sârbi ar trebui finalizate până în 30 iunie, potrivit conducerii Consiliului Județean.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.