Vor fi reluate – printre altele – activitățile de administrare a ştrandurilor și piscinelor exterioare, precum și activitățile în sălile de sport și fitness și tratament balnear, a anunțat Ionel Dancă – șeful Cancelariei prim-ministrului, într-o declarație de presă despre măsurile adoptate în ședința de Guvern.

În ședința de ieri a Executivului a fost adoptată Hotărârea de Guvern care instituie noi măsuri de relaxare pentru perioada următoare, dată fiind evoluția epidemiologică actuală a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Astfel, mai multe categorii de activități vor fi reluate începând cu 15 iunie: ”vorbim despre activitățile recreative și sportive care vor avea posibilitatea unui număr de participanți de cel mult şase persoane, față de prevederea anterioară de trei persoane; practic, se dublează numărul persoanelor în grup care participă la activități recreative şi sportive”, a menționat Ionel Dancă.

Evenimentele private în spații închise se vor putea desfășura cu participarea a cel mult 20 de persoane, iar în spații deschise – cu participarea a cel mult 50 de persoane. ”Se vor relua, începând cu data de 15 iunie – așa cum, de altfel, a fost discutat cu reprezentanții industriei de retail -, activitățile în centre comerciale, în mall-uri. Începând cu data de 15 iunie, va fi permisă activitatea operatorilor economici în aceste centre comerciale, cu excepția restaurantelor, cafenelelor, sălilor de joc sau cinematografelor”, a mai precizat șeful Cancelariei prim-ministrului.

De asemenea, vor fi reluate activitățile de administrare a ştrandurilor și piscinelor exterioare, precum și activitățile în sălile de sport și fitness și tratament balnear.

În ședința de Guvern, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, a fost adoptată Hotărârea de Guvern care modifică anexele prevăzute la Hotărârea de Guvern privind starea de alertă în ceea ce privește desfășurarea unor activități pe perioada stării de alertă.

Declarația integrală făcută de șeful Cancelariei prim-ministrului despre măsurile adoptate în ședința de Guvern de ieri este disponibilă aici.

Sursă informații: Guvernul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.