SC Drumuri Poduri Maramureș SA ”este pregătită să intervină în sezonul de iarnă pe cele 39 drumuri județene, în lungime totală de 783 km”, anunță Consiliul Județean Maramureș.

”Se va face deszăpezirea pe 550 km de drumuri județene, iar pe drumurile care sunt în curs de reabilitare şi modernizare, întreţinerea curentă pe timp de iarnă se va face de firmele care execută aceste lucrări. Astfel, deszăpezirea pe Drumul Nordului, 72 km, va fi asigurată de Implenia Baugesellschaft M.B.H.; Valea Izei, Bârsana – Săcel, 40km, Autotehnorom SRL; iar pe DJ 186 Leordina – Poieni, 20 km, de Conrep SA”, precizează sursa citată.

”Sunt disponibile 70 de utilaje echipate corespunzător pentru a interveni în sezonul de iarnă 2020 – 2021. S-a estimat că avem nevoie de 9.000 tone de sare și 5.600 metri cubi de nisip. La ora actuală avem în depozite 3.000 de tone de sare și 1.000 metri cubi de nisip, urmând ca pe parcurs acestea să fie realimentate”, a informat Ionel Bogdan – președintele Consiliului Județean Maramureș.

La nivelul SC Drumuri Poduri Maramureş SA (aflată în seubordinea Consiliului Județean Maramureș) va funcţiona non-stop, pe toată perioada de iarnă, Dispeceratul de deszăpeziri. Astfel, la telefon 0262-214101 se primesc, se prelucrează şi se transmit informaţii privind starea drumurilor din judeţ și modul de intervenţie.

Sursă informații: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.