Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB), instituție academică reprezentativă din România, membră a Alianței Universităților Europene EUTOPIA, va beneficia de o investiție de 35 de milioane de euro pentru campusul universitar. Investiția va fi realizată printr-un credit pentru dezvoltare pe 25 de ani acordat de Banca Europeană de Investiții (BEI), printr-un acord încheiat zilele trecute.

Finanțarea reprezintă cea mai mare investiție a BEI în învățământul superior din România și printre primele credite pentru dezvoltare acordate unei universități din țară cu sprijinul Fondului European pentru Investiții Strategice. Pe parcursul acestui proces, UBB primește consultanță tehnică și financiară de la European Investment Advisory Hub al BEI și al Comisiei Europene.

”Investiția va viza transformarea unităților academice și a celor dedicate studenților primei universități românești (conform metarankingurilor asupra clasamentelor internaționale), aproximativ 49.000 de studenți și 4.000 de angajați urmând să beneficieze de unități academice mai performante. De asemenea, proiectul va investi în eficiența energetică pentru reducerea facturilor la energie și reducerea emisiilor de carbon, urmând programul UBB Goes Green”, se arată pe site-ul news.ubbcluj.ro.

Sursă informații și foto: UBB

Citește și: Cea mai veche fosilă de biban de mare din Europa, descoperită de cercetători de la UBB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.